ASAHI JITSU SHOTOKAN KARATE CLUB
ASAHI JITSU SHOTOKAN KARATE CLUB
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Menü
     
hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
English
     
Magunkról
Magunkról : Az egyesület története

Az egyesület története


Az egyesület elődje a Shin Kaisho karate klub volt melyet Senpai Fuxreiter András vezetett. Azonban 1995-ben András bejelentette, hogy befejezi a karatét. Akkoriban két helyen folytak az edzések: András a haladó edzéseket vezette a 605-ös Szakközép Iskolában, jómagam (Szabó Zoltán) a kezdő edzéseket irányítottam a Vízügyi Szakközépiskolában.

 Humli Dezső barátommal ketten voltunk a rangidősek, és úgy döntöttünk, továbbvisszük András munkáját, és bejegyeztetjük az egyesületet a cégbíróságon, hogy teljesen hivatalos formában működhessünk. Ebben segített nekünk Maráz Piroska, aki a „papírmunkát” segített rendbe tenni.
 Az alapító közgyűlésre 1996. január 23-án került sor Szolnokon a Vízügyi Szakközépiskola tornatermében. Az alapító tagok:
 
Humli Dezső
Maráz Piroska
Szabó Zoltán
Kiss János
Pintér Sándor
Oláh Mihály
Dávid Tibor
Vasas Károly
Hódos Ernő
István János
Szalai Zoltán
Bognárné B. Marianna
Tóth Vince
Temesvári Judit
Széll Andor
Leelőssy Tamás
Varga Péter
Szentmártoni Sándor
Györe Tímea
Hellvig Tamás
 

Az egyesület nevét több lehetőség közül választotta a tagság, végül a Széll Andor, Temesvári Judit, Leelőssy Tamás által javasolt „Asahi Jitsu” név győzött.

 1996.

 

Az évet 20 fővel kezdtük meg. Elsősorban az edzésekre és az edzőtáborokra koncentráltunk, így próbáltuk összekovácsolni a tagságot.

 Szakmai munkánkat Sensei Zsolt Péter 2.danos mester irányította. Ő segített az edzések megszervezésében, edzőtáborokat tartott nekünk, Budapesti Dojo-jában rendszeresen oktatott bennünket és vizsgáztatta az egyesület tagjait.

 

Szervezetünk a Fudokan Karate Szövetséghez csatlakozott, melyet Sensei Nánai Ferenc vezetett. Az év folyamán részt vettünk a szövetség vezetőjének, Sensei Dr. Ilija Jorgának az edzőtáborain.

 

Szél Andor és Leelőssy Tamás jelentkeztek a Tan Kapuja Buddhista Főiskolára, így kerültünk kapcsolatba Sensei Krepsz Jánossal, aki a JKA Karate Szövetség vezetője volt. Őt is meghívtuk edzést tartani, és következő évtől beléptünk a JKA Karate Szövetségbe is. Ebben az évben részt vettünk a szövetség által szervezett: Sawada-Mori-Osaka edzőtáborban is.

 

Más szövetségek vezető instruktorainak edzőtáborát is látogattuk, pl.: Sensei Asai, Sensei Kato.

 

Télen a miskolci Karate Világkupán is megmérettettük magunkat, sajnos nem sok sikerrel. Résztvevők voltak: Keller Rajmund, Benke Márton, Bognár Attila, mindhárman katában és kumitében is indultak.

 
1997.
 

Az évet 25 fővel kezdtük, a Fudokan és a JKA karate szövetségek tagjaként. Szakmai munkánkat továbbra is Sensei Zsolt Péter 2.danos mester irányította. Több edzőtábort vezetett nekünk és vizsgáztatta a tagokat. Ezen kívül Sensei Krepsz Jánost is meghívtuk, tartson nekünk edzéseket.

 

Szarvason részt vettünk egy Budo edzőtáborban, melyen edzéseket vezetet:

                                                                                                              Sensei Bogdan

 
                                                                                      Sensei Buda
 

SenseiGulyás Péter

 
Híres mesterek edzőtáborain is részt vettünk:  JKA- Tanaka, Sawada

                                                                                                             SKI- Kawazoe

                                                                                                              Fudokan- Dr. Jorga

 

Beiratkoztam a Sportoktatói tanfolyamra, hogy megfeleljünk a törvényi előírásoknak, ugyanis edzéseket csak képzett oktatók vezethettek.

 
 
1998.
 

Az évet 22 fővel kezdtük a JKA Karate Szövetségek tagjaként. Szakmai munkánkat továbbra is Sensei Zsolt Péter 2.danos mester irányította. Több edzőtábort vezetett nekünk és vizsgáztatta a tagokat. Ezen kívül Sensei Krepsz János is tartott nekünk edzéseket.

 

Ebben az évben ismertük meg Sensei Sáfár László 8. danos mestert, aki Amerikából költözött haza, és elkezdte oktatni a karatét. Először május 9. edzettünk vele a Sensei Zsolt Péter által szervezett budapesti edzőtáborban. Majd nyáron, a másik szolnoki klubvezető, Csomor Béla által szervezett edzőtáborban is tanulhattunk tőle.

Befejeztem a sportoktatói tanfolyamot.
 
További mesterek edzőtáborain is részt vettünk:                            JKA- Tanaka

                                                                                                                 SKI- Kawazoe, Miura

 
1999.
 

Az évet 17 fővel kezdtük a JKA Karate Szövetségek tagjaként. A szakmai munkát továbbra is Sensei Zsolt Péter 2.danos mester irányította. Több edzőtábort vezetett nekünk és vizsgáztatta a tagokat.

 

Az év fontos eseménye, hogy Egyesületünk kérte felvételét a Magyar Karate Szövetségbe, amit a szövetség elnöksége 1999. 05. 23-án el is fogadott.

 

A JKA tagjaként részt vettem a szövetség instruktori továbbképzésén, majd a Sawada edzőtáborba is ellátogattunk, valamint a nyári Gasshukun is képviseltük magunkat, melyet Sensei Tanaka és Sensei Imura vezettek.

 

Sensei Sáfár pacsai edzőtáborába is elutaztunk, majd meghívtuk Szolnokra edzőtábort tartani. Meghívásunkat elfogadta, és az éppen folyamatban lévő Tanítóiskola programját is itt tartotta meg a hallgatóknak. Ekkor közölte a Sensei, hogy meg szeretné alapítani a Magyar AJKA Karate Szövetséget, és szívesen látná egyesületünket is a szövetségben. Elfogadtuk a felkérést és csatlakoztunk az alapítókhoz.

 
További mesterek edzőtáborain is részt vettünk:                          Fudokan- Dr. Jorga

                                                                                                               SKI- Kawazoe

 

Novemberben Humli Dezső levizsgázott 1.danra, majd decemberben én is követtem és levizsgáztam 1.danra Sensei Sáfárnál.

 
 
2000.
 

Az évet 35 fővel kezdtük a Magyar Karate Szövetség, JKA Karate Szövetségek, valamint az AJKA Karate Szövetség tagjaként. A szakmai munkát továbbra is Sensei Zsolt Péter 2.danos mester irányította. Több edzőtábort vezetett nekünk és vizsgáztatta a tagokat.

 

Beiratkoztam Sensei Sáfár Karate Tanító Iskolájába ami egy két éves oktató program amely a szövetség instruktori képzését szolgálta. Tavasszal a Sensei elindított egy másik programot is, amely szintén két éves a New York-i Long Island Egyetem karate instruktor programja volt, és az egyetem dékánja Sensei Milorad Strichevic vezetett.

 

Két tagunk Pintér Sándor és Farkas Tamás kérésére felvettük a kapcsolatot Sensei Záborszki Zoltánnal és meghívtuk, tartson nekünk edzéseket és vizsgát. Nyáron, pedig részt vetünk a Sensei egy hetes paksi edzőtáborán.

 

A JKA Karate Szövetség instruktori továbbképzésén is részt vettem, valamint a szövetség által szervezett edzőtáborokat is látogattuk: Sensei Sawada és Sensei Takahashi Anki.

 

Sensei Sáfár két alkalommal is tanított bennünket Szolnokon, a szeptemberi tábor nagyon jól sikerült, majd száz fő részt vételével zajlott le. Decemberben sikeres vizsgát tettem a Sensei-nél 2.danra.

 

Az évet egy szarvasi területi bajnoksággal zártuk, ahol Lovász Sarolta és Rózsás Kinga katában I. helyezést ért el.

 
2001.
 

Az évet 25 fővel kezdtük a Magyar Karate Szövetség, valamint az AJKA Karate Szövetség tagjaként. A szakmai munkát Sensei Sáfár László és Sensei Záborszki Zoltán irányította.

 
Az évet Dr. Jorga edzőtáborával kezdtük Komáromban.
 

Az év folyamán az AJKA Karate Szövetség szakmai munkájában vettünk részt aktívan: Tanító Iskola, illetve a LIU KIP instrutori képzéseken és edzőtáborokon melyeket Sensei Sáfár vezetett.

Tavasszal az AJKA területi bajnokságon Felsőtárkányban képviseltük magunkat, ahol Rózsás Kinga, Kulcsár Gergő és Pintér Sándor is arany érmet szerzett.

Nyáron Pakson Sensei Záborszki egy hetes edzőtáborán tanultunk, majd Pacsán Sensei Sáfár edzőtáborába is ellátogattunk, ahol a LIU KIP utolsó szemináriumai is lebonyolításra kerültek, és sikeres záróvizsgát tettem.

Szeptemberben megszerveztük az országos Sáfár Edzőtábort Szolnokon, ahol három tagunk levizsgázott 1.danra: Maráz Piroska, Dávid Tibor és Farkas Tamás.

Ősszel a szövetség megrendezte első Magyar Bajnokságát Zalaegerszegen. Tíz fővel és egy bíróval képviseltük az egyesületet. Eredményeink: Pintér Sándor a paksi csapat tagjaként csapat kumite I. és Rózsás Kinga kata III. helyezés.

Az év folyamán tartottun egy sikeres bemutatót a városi diák polgármester választáson. Szeptemberben pedig elindítottunk egy gyerek csoportot a Fiumei úti Általános Iskolában. Novemberben Pintér Sándor is levizsgázott 1.danra. Decemberben ismét résztvettünak a szarvasi területi bajnokságon ahol I. helyezést ért el katában: Humli Viktória, Rózsás Kinga, Szabó Eszter II. helyezett: katában Dobi Tamás, Lipták Nándor, kumitében Keller Rajmund, III. helyezett katában Kulcsár Gergő.

 

Az évet Keszthelyen az AJKA Tanító Iskolai program záróvizsgájával zártuk, ahol sikeres instruktori vizsgát tettem, valamint levizsgáztam 3.danra.

 
2002.
 

Az évet 34 fővel kezdtük a Magyar Karate Szövetség, valamint az AJKA Karate Szövetség tagjaként. A szakmai munkát Sensei Sáfár László és Sensei Záborszki Zoltán irányította.

 

Pintér Sándor elkezdte Sensei Sáfár Tanító Iskoláját. Az AJKA régiókat alakított, mi a III. régióba kerültünk melyet Sensei Záborszki vezetett. A régió első edzőtábort mi szerveztük Szolnokon és megbeszéltük a régió esemény naptárát.

 
Versenyeink:

A régió első bajnokságának is Szolnok adott otthont és csapatunk itthon tartotta a vándor kupát, amely annak az egyesületnek járt, aki a legeredményesebb volt.

Aranyérmeseink: kata Tóta Csaba, Lipták Nándor, Márta Noémi, Dobi Tamás, kumite: Kolláth Attila.

 

Az AJKA Magyar Bajnokságot Pakson rendezték meg, ahol egyesületünk 18 fővel és 1 bíróval utazott. Eredményeink:

I.hely: Márta Noémi kata, Kolláth Attila kihon ippon kumite

II. hely: Nagy Zsuzsanna, Kulcsár Gergő, Dobi Tamás kata

III.hely: Humli Viktória, Domokos Enikő kata, Szabó Csaba kumite

 

Az első nemzetközi versenyünk az AJKA Európa Kupa volt Zalaegerszegen. Öt versenyző és egy bíró utazott el Zalába és női kata csapatunk (Fodor Zsófia, Humli Viktória, Nagy Mariann) III. helyezésével zártuk a versenyt.

 

A régió második bajnokságát Békéscsabán rendezték, ahova csapatunk 18 fővel és egy bíróval utazott és az összesített versenyben a II. helyen végeztünk.

Aranyérmeseink: Tóta Csaba, Kulcsár Gergő, Lipták Nándor, Haness János, Szabó Eszter, Fodor Zsófia kata, Haness János Nagy Zsuzsanna, Márta Noémi, Fodor Zsófia kumite.

 

Az utolsó régiós bajnokság Gyulán került megrendezésre, ahova 21 fővel és 2 bíróval utaztunk és az összesített versenyben ismét elsők lettünk.

Aranyérmeseink: Tóta Csaba, Kulcsár Gergő, Haness János, Márta Noémi, Pintér Sándor kata, Haness János, Márta Noémi, Keller Rajmund kumite.

 
 
Edzőtáboraink:

Az évet ismét Dr. Jorga edzőtáborával kezdtük Komáromban. Az év során több hétvégi Sáfár táborban vettünk részt és mi is szerveztünk egyet. Kiemelkedett a Nyári paksi Záborszki, a pacsai instruktori és a szeptemberi szolnoki Sáfár tábor. Meghívtuk Szolnokra még Sensei Zsolt Pétert és Sensei Záborszkit is.

 

Két sikeres bemutatót is tartottunk, a városi gyereknapon és a Rákóczi úti Általános Iskola sportnapján.

Októberben Pintér Sándor Levizsgázott 2.danra.

Fontos esemény volt még az egyesület életében, hogy elindítottuk a közhasznúvá válásunkat.

 
2003.
 

Az évet 46 fővel kezdtük a Magyar Karate Szövetség, valamint az AJKA Karate Szövetség tagjaként. A szakmai munkát Sensei Sáfár László és Sensei Záborszki Zoltán irányította.

 

Az év fontos eseménye, hogy egyesületünk Közhasznú lett. Továbbra is két helyszínen folytak az edzések, külön a felnőttek és a gyerekek. Ebben az évben is tartottunk egy sikeres bemutatót a városi gyereknapon. Pintér Sándor folytatta a karate Tanító Iskolát. Továbbra is az AJKA szakmai munkájában vettünk részt aktívan. A szövetség két régióra osztotta az országot, mi a keleti régióba kerültünk.

 
Versenyeink:

Az első keleti régiós bajnokságot Nyíregyházán került megrendezésre. Egyesületünk 24 versenyzővel és két bíróval képviselte magát. Az összesített csapatversenyben a második helyen végeztünk.

Aranyérmeseink: Csajbók Zsüliett, Domokos Enikő, Fodor Zsófia, Pintér Sándor kata, Márta Noémi, Haness János kumite.

 

Három versenyzőnk beverekedte magát a szövetség válogatottjába, és márciusban elutazhattak Berlinbe a Német - Magyar Bajnokságra, ahol Fodor Zsófia csapat kumitében II., egyéni katában III. helyezést ért el. Pintér Sándor és Dávid Tibor csapat kumitében a III. helyen végzett.

 

A második régiós bajnokságot egyesületünk szervezte Szolnokon, ezt kihasználva csapatunk 29 fővel nevezett. Ismét a második helyen végzett az összesített csapat versenyben.

Aranyérmeseink: Haness János kata-kumite, Becze Zsófia, Pintér Sándor kata.

 

A harmadik régiós bajnokságnak Hajdúnánás adott otthont. Csapatunk 21 fővel utazott el a versenyre és szoros küzdelemben a negyedik helyen végzett az összesített csapatversenyben.

Aranyérmeseink: Gebei Róbert kata, Pintér Sándor kumite, és férfi kata csapatunk (Pintér Sándor, Dávid Tibor, Farkas Tamás).

 

Az év utolsó versenye az AJKA Magyar Bajnoksága volt Békéscsabán. 15 versenyzőnk szerezte meg a jogot az indulásra a regionális versenyeken nyújtott teljesítményük alapján.

 
Eredményeink:
I.hely: Gebei Róbert, Becze Zsófia kata.
II.hely: Fodor Zsófia kata

III.hely: Rózsás Kinga, Tóta Csaba kata, Humli Viktória kumite, férfi kumite csapatunk(Dávid Tibor, Kolláth Attila, Keller Rajmund), gyerek kata csapatunk (Csajbók Zsüliett, Tóta Csaba, Nagy Csaba).

 
Edzőtáboraink:

Két edzőtábort szerveztünk, a hagyományosnak mondható Sáfár tábort szeptemberben amely országos érdeklődére tartott számot. Ezen kívül Sensei Záborszki tartott edzéseket és kyu vizsgát. Ezeken kívül Szolnokon tartotta a keleti régióválogatottja a berlini bajnokság előtti felkészítő edzését.

Több hétvégi Sáfár táborban is részt vettünk, de a legfontosabbak a nyári táborok voltak: Pakson Záborszki Sensei egy hetes tábora, utána Pacsán a szövetség instruktori tábora, és Keszthelyen a szövetség országos tábora.

 

Decemberben Pintér Sándor sikeresen elvégezte a tanító iskolát és levizsgázott 3.danra, míg jómagam 4.danra vizsgáztam.

 
2004.
 

Az évet 44 fővel kezdtük a Magyar Karate Szövetség, valamint az AJKA Karate Szövetség tagjaként. A szakmai munkát Sensei Sáfár László és Sensei Záborszki Zoltán irányította.

 

Továbbra is két helyszínen folytak az edzések, külön a felnőttek és a gyerekek, sajnos szeptemberben edzőink munkahelyi elfoglaltságai miatt nem tudtuk tovább folytatnia a gyerek csoport edzéseit. Ebben az évben is tartottunk egy sikeres bemutatót a városi Civil Kavalkádon. Továbbra is az AJKA szakmai munkájában vettünk részt aktívan.

 
Versenyeink:

Az első keleti régiós bajnokságot Bükábrányban került megrendezésre. Egyesületünk 19 versenyzővel és két bíróval képviselte magát. Az összesített csapatversenyben a harmadik helyen végeztünk.

Aranyérmeseink: Berki Andrea, Csúzi Gábor, Becze Zsófia kata, Márta Noémi kata-kumite Sólyom Richárd kumite, férfi kumite csapatunk(Dávid Tibor, Kolláth Attila, Keller Rajmund).

 

A második régiós bajnokságot egyesületünk szervezte Szolnokon, ezt kihasználva csapatunk 32 fővel nevezett, és az első helyen végzett az összesített csapatversenyben.

Aranyérmeseink: Haness János kata-kumite, Libor Nikolett, Gebei Róbert kata, Berki Andrea, Márta Noémi kumite, kata csapatunk (Pintér Sándor, Dávid Tibor, Humli Viktória), gyerek kata csapatunk (Csajbók Zsüliett, Takács Dávid, Czakó Mátyás).

 

A harmadik régiós bajnokságnak Békéscsaba adott otthont. Csapatunk 14 fővel utazott el a versenyre és szoros küzdelemben a második helyen végzett az összesített csapatversenyben.

Aranyérmeseink: Pintér Sándor, Libor Nikolett kata, Berki Andrea, Csabai Szilvia kumite, Csajbók Zsüliett kata-kumite.

 

Az év következő versenye az AJKA Magyar Bajnoksága volt Székesfehérváron. 14 versenyzőn szerezte meg a jogot az indulásra a regionális versenyeken nyújtott teljesítményük alapján. Nagyon erős volt a mezőny ez az eredményeken is látszott:

III.hely: Márta Noémi, Dávid Tibor kumite, férfi kumite csapatunk(Dávid Tibor, Pintér Sándor, Keller Rajmund).

 

Az év utolsó versenye az AJKA Európa Kupa volt Egerben. Nyolc főt nevezhettünk az éves teljesítményünk alapján. Eredményeink:

III.hely: Márta Noémi, Gebei Róbert kumite.
 
Edzőtáboraink:

Két edzőtábort szerveztünk, a hagyományosnak mondható Sáfár tábort szeptemberben, amely országos érdeklődére tartott számot ismét. Ezen kívül Sensei Záborszki tartott edzéseket és kyu vizsgát.

Több hétvégi sáfár táborban is részt vettünk, de a legfontosabbak a nyári táborok voltak: Pakson Záborszki Sensei egy hetes tábora, utána Zalaszentgróton a szövetség instruktori táborán, és Gyulán a szövetség országos tábora.

 
2005.
 

Az évet 36 fővel kezdtük a Magyar Karate Szövetség, valamint az AJKA Karate Szövetség tagjaként. A szakmai munkát Sensei Sáfár László és Sensei Záborszki Zoltán irányította.

 

Továbbra is az AJKA szakmai munkájában vettünk részt aktívan. Ebben az évben is tartottunk egy sikeres bemutatót a Raab Karherr tüzép születésnapi partiján. Az év folyamán Varró Edit sikeresen levizsgázott 1.danra.

 
Versenyeink:

Az első keleti régiós bajnokság Hajdúböszörményben került megrendezésre. Egyesületünk 11 versenyzővel és két bíróval képviselte magát. Az összesített csapatversenyben a negyedik helyen végeztünk.

Aranyérmeseink: Csajbók Zsüliett, Libor Nikolett, Csabai Szilvia kumite.

 

A második régiós bajnokságnak Nagykálló adott otthont. Csapatunk 14 fővel utazott el a versenyre és az ötödik helyen végzett az összesített csapatversenyben.

Aranyérmes: Csabai Szilvia kumite.
 

A harmadik régiós bajnokságnak Hódmezővásárhely adott otthont. Csapatunk 13 fővel utazott el a versenyre és szoros küzdelemben a negyedik helyen végzett az összesített csapatversenyben.

Aranyérmeseink: Becze Zsófia kata, Csajbók Zsüliett kumite.

Az év következő versenye az AJKA Magyar Bajnoksága volt Keszthelyen. 5 versenyzőnk szerezte meg a jogot az indulásra a regionális versenyeken nyújtott teljesítményük alapján. Nagyon erős volt a mezőny ez az eredményeken is látszott:

II.hely: Berki Andrea kumite.
 

Az év utolsó versenye az MKSZ Ippon Shobu Magyar Bajnoksága volt Budapesten. Mivel ez volt az első MKSZ -es bajnokságunk csak 3 fővel utaztunk, hogy kipróbáljuk a más versenyrendszert. A „másság”, vagy a kicsit más környezet meg is látszott versenyzőinken, (igaz a mezőny is nagyon erős volt) és eredmény nélkül zártuk a versenyt.

 
Edzőtáboraink:

Egy edzőtábort szerveztünk, Sensei Záborszki tartott edzéseket és kyu vizsgát.

Több hétvégi Sáfár táborban is részt vettünk, de a legfontosabbak a nyári táborok voltak ismét: Pakson Záborszki Sensei egy hetes tábora, utána Zalaszentgróton a szövetség instruktori tábora.

Az év fontos edzőtábora volt a karate legenda Kanazawa Sensei által vezette budapesti tábor.

 
2006.
 

Az évet 32 fővel kezdtük a Magyar Karate Szövetség, valamint az AJKA Karate Szövetség tagjaként. A szakmai munkát Sensei Sáfár László és Sensei Záborszki Zoltán irányította.

 

Továbbra is az AJKA szakmai munkájában vettünk részt. Az év folyamán Gebei Róbert és Csúzi Gábor sikeresen levizsgázott 1.danra. Ebben az évben a versenyzők elfoglaltságaik miatt inkább az edzésekre koncentráltak és a versenyzés kissé háttérbe szorult.

 
Versenyeink:

A szövetség ebben az évben egy kvalifikációs bajnokságot szervezett, amelyen a Magyar Bajnokságon való indulás lehetőségét lehetett kiharcolni. A verseny Százhalombattán került megrendezésre. Egyesületünk 10 versenyzővel és 2 bíróval képviselte magát. Eredményeink: II.hely: Gebei Róbert kumite, Csajbók Zsüliett, Sajtós Richárd kata, Varga Viktor, Berki Andrea kumite.

 

Az AJKA Ippon Shobu Magyar Bajnokság Nagykállón került megrendezésre, csapatunk 6 versenyzővel és 2 bíróval vágott neki a versenynek, de sajnos a leggyengébb eredményt tudtuk elérni, mert senki nem szerzett érmet. Így az AJKA Európa Kupára, Keszthelyre csak Gebei Róbert és 2 bíró utazhatott. Robi katában és kumitében is a nyolcas döntőig jutott, de a legjobb négy közé nem tudta beverekedni magát.

 
Edzőtáboraink:

Ebben az évben a tagság egyéb elfoglaltságai miatt nem szerveztünk edzőtábort.

Több hétvégi Sáfár táborban is részt vettünk, de a legfontosabbak a nyári táborok voltak ismét: Pakson Záborszki Sensei egy hetes tábora, utána Zalaszentgróton a szövetség instruktori tábora és a szövetség szerencsi országos edzőtábora.

 
 
2007.
 

Az évet 26 fővel kezdtük a Magyar Karate Szövetség, valamint az AJKA Karate Szövetség tagjaként. A szakmai munkát Sensei Sáfár László és Sensei Záborszki Zoltán irányította.

 

Továbbra is az AJKA szakmai munkájában vettünk részt. A zalaszentgróti instruktori táborban Papp Zoltán sikeresen levizsgázott 1.danra. Ebben az évben is a versenyzők elfoglaltságaik miatt inkább az edzésekre koncentráltak és a versenyzés kissé háttérbe szorult. Májusban Gönczi György kezdeményezésére Családi Napot szerveztünk melyen Sensei Pintér és Gyuri mérték össze bográcsolási képességeiket. Jó alkalom volt az egyesület tagjainak és családjaiknak az ismerkedésre.

 
Versenyeink:

Az első kvalifikációs bajnokságot Ajkán rendezte a szövetség, egyesületünk 9 versenyzővel és egy bíróval utazott. Eredményeink:

II.hely: Berki Andrea kumite
III.hely: Csúzi Gábor kata
 

Egyesületünk „veterán” tagja Kolláth Attila a Rendőr Karate Kupán is megmérette magát és -85 kg. kumitében a II. helyet szerezte meg.

 

A Sensei Sáfár Soto Kupa nemzetközi versenyre 5 versenyzővel és 1 bíróval utaztunk el, eredményeink: II.hely: Berki Andrea kumite, IV.hely: Gebei Róbert kumite.

 

Karate Határok Nélkül megnevezéssel rendeztek nemzetközi versenyt Bükkábrányban, ahova 7 versenyzővel és 1 bíróval utaztunk, eredményeink:

I.hely: gyerek kata csapatunk (Farkas Vajk, Czakó Mátyás, Tamás Gergő)

II.hely: Gebei Róbert, Tamás Gergő kumite
III.hely: Csúzi Gábor kata
 
Edzőtáboraink:

Ebben az évben a tagság egyéb elfoglaltságai miatt ismét nem szerveztünk edzőtábort.

A legfontosabbak a nyári táborok voltak ismét: Pakson Záborszki Sensei egy hetes tábora, utána Zalaszentgróton a szövetség instruktori tábora.

 

Ebben az évben mindenképpen a legfontosabb esemény, hogy AJKA szövetségből kilépett az egyesületünk. A döntés egy kibővített elnökségi ülésen hozta meg az elnökség. Az indokok a következők: az AJKA szövetség az utóbbi időben túlságosan centralizálódott és a továbbképzési és a kredit pont költségek nincsenek arányban szakmai munkával, valamint a dan vizsgáztatás színvonala is visszaesett.

 

Az AJKA decemberi közgyűlésén sajnos nem születtek olyan határozatok, amelyekkel ezeket a folyamatokat meg lehetett volna állítani, ezért 11 klub úgy döntött kilép a szövetségből, és új szövetséget alapít. Még aznap a klubok megalapították a Tradícionális Shotokan Karate-do Szövetséget és elfogadták annak alapszabályát, valamint megválasztották a tisztségviselőket. Ez év januárjában megkezdődött a szövetség bejegyeztetése a cégbíróságon és elkezdődtek a tárgyalások az MKSZ -el, illetve az SKDUN nemzetközi karate szervezettel, aki már biztosította szövetséget, hogy 84. tagországként elfogadja a jelentkezésünket.

 
2008.
 

Az évet 30 fővel kezdtük a Magyar Karate Szövetség, valamint az Tradicionális Shotokan Karate Szövetség tagjaként. A szakmai munkát Sensei Záborszki Zoltán irányította.

 
Az egyesület az alábbi tevékenységeket folytatta:
 

1.      A tagság karate technikai képzése edzéseken, és vizsgáztatása

A haladó és kezdő edzések heti két alkalommal voltak a Dr. Hegedűs T. András Szakiskola Tornatermében, Szolnok Bajcsy Zs. u. 2.:

§         Kedd:              18,30-20 óra

§         Péntek:            18,30-20 óra

 

Az edzéseken változó intenzitással vettek részt a tagok, ez a kyu vizsgák létszámán is tükröződött. Három kyu vizsgát szerveztünk melyeken: 12 vizsgázóból 12-en sikeres vizsgát tettek. Ezen kívül a nyári paksi edzőtáborban Berki Andrea 1.danra vizsgázott.

 
Edzőtáborok szervezése

Az elmúlt esztendőben a tagság elfoglaltságai miatt nem vállaltuk fel az edzőtáborok szervezését mivel az nem lett volna kifizetődő, az egyesültetnek.

Viszont itt említeném meg a május 19-én megrendezett Gönczi Gyuri által másod ízben megszervezett bográcsolást Tószegen. Az esemény egyesületünk tagjainak, valamint családjaiknak nyújtott kellemes kikapcsolódási, illetve ismerkedési lehetőséget

 

2.      Edzőtáborokon és továbbképzéseken való részvétel

Az elmúlt évben 5 edzőtáboron képviselte magát az egyesület:

§         Namiki sensei edzőtáborán két alkalommal, Szerencsen és Keszthelyen

§         Sawada sensei edzőtáborán Pásztón

§         Záborszki sensei Paksi egy hetes edzőtáborában

§         Tanaka sensei edzőtáborán Budapesten

 

Az elmúlt évben három tagunk a szövetség válogatott kertének is tagja volt, így három válogatott felkészülésen is részt vettek melyek a világbajnokságra készítették fel a versenyzőket.

 

Ezen kívül Szabó Zoltán az instruktori továbbképzéseken és bírói tanfolyamokon vett részt, melyeket a TSKSZ szervezett, valamint Horváthné Varsányi Krisztina elkezdte a karate sportoktatói tanfolyamot.

 

3.      Versenyeztetés

Az év folyamán, öt versenyen képviseltettük magunkat

 

Első alkalommal vettünk részt az Ippon Shobu Diákolimpián, Ercsiben ahol 5 versenyzőnk közül Csúzi Gábor és Tamás Gergő III. helyezést ért el kumitében.

 

A TSKSZ nyílt regionális bajnokságára Dombóvárra kellett elutazni. 8 versenyző és 1 bírő képviselte egyesületünket, eredményein:

I.hely: Gönczi Tamás kata-kumite, Horváthné Varsányi Krisztina kata és gyerek kata csapatunk (Farkas Vajk, Tamás Gergő, Gönczi Tamás)

II,hely: Farkas Vajk kumite, Berki Andrea kata

III.hely: Csúzi Gábor, Farkas Vajk kata, Berki Andrea kumite és kata csapatunk (Csúzi Gábor, Berki Andrea, Horváthné Varsányi Krisztina).

 

Keszthelyen rendezte meg szövetségünk a Magyar Bajnokságát, ahova 6 versenyzővel és 1 bíróval utaztunk, eredményeink:

I.hely: Farkas Vajk, Csajbók Zsolt kata-kumite, kata csapatunk (Csúzi Gábor, Berki Andrea, Horváthné Varsányi Krisztina).

II,hely: Berki Andrea kumite, Csúzi Gábor, Horváthné Varsányi Krisztina kata

III.hely: Berki Andrea kata.
 

Csapatunk 4 fővel nevezett a dunaújvárosi MKSZ Magyar Bajnokságra és Berki Andrea kumitében a III. helyet szerezte meg.

 

Szövetségünk világszervezete a Shotokan Karate-do of United Nations november 10-11-én rendezte meg világbajnokságát Franciaországban Voujeaucourt városában.

A válogatott keret edzéseit 3 versenyzőnk is végig tréningezte, és teljesítményük alapján bekerültek az utazó keretbe: -Csúzi Gábor 1.dan

                                               -Berki Andrea 1. dan

                                               -Farkas Vajk 2.kyu

Versenyzőink egyéni kata-kumite és csapat kata-kumite versenyszámokban is érdekeltek voltak. Sajnos a tapasztalatokon túl nem sikerült eredményeket elérniük.

Biztató azonban, hogy Vajk kumitében a későbbi bajnok ellen wazarival vezetett. Andrea is a későbbi 3. helyezettől kapott ki chudan mae geri „KO”-val.

 

4.      Új stílusszövetség alapítása

Ebben az évben mindenképpen a legfontosabb esemény, hogy az új szövetség munkája elindult, és edzőtáborokat, versenyeket szervezett tagjainak. Sikerült a vezetőségnek megfelelő anyagi támogatást szerezni, így majd 50 fővel szövetségünk képviseltette magát az SKDUN világbajnokságán Franciaországban.

Sajnos a vezetőségben összeférhetetlenség alakult ki a vezetést és a szakmai munkát illetően, így az északi régió egyesületei kiváltak a szövetségből. Egyesületünk maradt a Sensei Záborszki Zoltán által képviselt szakmai munka mellett és tovább erősíti a TSKSZ-t.

 

     
Óra
     
Naptár
2018. Június
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
<<   >>
     
Érdekességek
     
Poénok
     
Kapcsolatok
     

Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel,a legkedvezõbb áron és ingyenes konzultáció,a csillagjövõ oldalon. Katt!    *****    ~~~~ SOS ~ KÉRLEK, KÖVESD BE EZT A PROFILT, DIPLOMAMUNKÁMHOZ SZÜKSÉGES! DOBJ OTT EGY ÜZIT, ÉS VISSZAKÖVETLEK! ~ SOS ~~~~